Blog

Cum alegi parchetul laminat ? Simplu … Cum iti place ! :)

Parchetul Laminat este o pardoseala flotanta din lemn , acesta are in componenta:

1)-Stratul de Uzura (melamina) cea care este responsabila cu rezistenta la zgarieturi ,grosimea si densitatea acesteia stabilesc clasa de trafic .Acestea pot fi AC3,AC4,AC5 -aceste indicative reprezinta clasa de abraziune (cate rotatii poti face cu o hartie abraziva pe suprafata melaminei pana cand aceasta dispare ) si respectiv 3.1,3.2,3.3 care sunt clasele de trafic (AC3-3.1 = casnic moderat , AC4-3.2 =casnic intens/comercial moderat si AC5-3.3 trafic casnic intens / comercial intens ).

2)Hartia de Decor sau Printul de Decor (poza care iti capteaza atentia 🙂

3)-HDF -ul  (High Density Fiber ) Miezul Parchetului -este responsabil cu stabilitatea suprafetei , este cel care influenteaza calitatea parchetului in relatia cu apa,umiditatea.Tot HDF-ul influenteaza si gradul de transfer termic pentru incalzirea prin pardoseala.Tot parchetul laminat este pretabil pentru folosire cu incalzire prin pardoseala .Tehnologia Kronotex (parchet laminat din Germania pe care il gasiti pe www.parketlacheie.ro) a reusit sa obtina o densitate incredibila pentru HDF , astfel parchetul Aqua Robusto poate fi folosit chiar si in baie .

4)-Stratul-Hartia de Balans (o hartie impregnata cu rasina ) care stabilizeaza placa de parchet sa nu capete forma unei banane .Aceasta nu permite placii , in timpul depozitarii , sa se deformeze .

5)-Designul : Parchetul laminat existent pe piata se diferentiaza foarte putin din punct de vedere tehnic , tot parchetul are sistem de clic fara adeziv (nu se lipesc placile intre ele ) , clasele de trafic sunt mai mult decat suficiente pentru intrebuintari de la cele rezidentiale pana la zonele cu trafic comercial asa ca , revenim la intrebarea CUM ALEGI PARCHETUL LAMINAT ? 🙂 . Diferenta este facuta de DESIGN, vrei o suprafata unica , vrei o suprafata care imita aproape perfect natura , vrei noduri ,pe placa, care sunt imposibil de verificat daca sunt naturale sau nu , au o structura sincronizata 5G (desenul nodului si zgarietura din HDF dar si din melamina sunt sincronizate perfect ).Daca raspunsul este DA,  atunci alegi un parchet PREMIUM , cu decor studiat atent , cu foarte multe placi diferite intr-o suprafata data ( exemplu 10 mp ) , cu cat mai multe cu atat mai „unica” va fi suprafata .

Ti-am atras atentia ? hai pe www.dekomag.ro sa vezi produsele : Mammut , Robusto , Aqua Robusto , Amazone . Toate fac parte din gama PREMIUM Kronotex . Sau poate iti place colectia MyFloor , parchet cu clasa de trafic AC5-3.3 chiar si pe grosimea de 8mm .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *